Oct 03 2016

Telefoon verkopen

In Nederland zijn er nu ongeveer 8 miljoenen telefoons waar niks mee wordt gedaan. Jaarlijks komen hier ongeveer 1 miljoen toestellen bij. Helaas worden veel oude telefoons nog geeneens bewaard. Deze toestellen worden weggegooid, wat zeer schadelijk en slecht is voor het milieu. Het bewaren en weggooien van een gebruikte mobiele telefoon is anno 2016 niet meer nodig. Er zijn een aantal bedrijven die oude mobiele telefoons van consumenten overkopen. Een kapotte telefoon verkopen aan één van deze aanbieders is voor de consument erg interessant. Het repareren van een smartphone is ook mogelijk, en voldoende interessant wanneer je er voor verzekerd bent.

Het verkopen van een telefoon aan een opkoper heeft veel voordelen. Het belangrijkste voordeel voor de consument is het geld wat men voor de telefoon kan ontvangen. Veel telefoons hebben nog veel waarde. Er kunnen bedragen tot wel 300 euro voor bepaalde toestellen worden ontvangen wanneer deze verkocht worden aan een opkoper. De waarde die men ontvangt bij het verkopen van een mobiele telefoon hangt samen met een aantal factoren. De belangrijkste factoren zijn het model, de leeftijd en de staat van de mobiele telefoon. Op de website van de verschillende opkopers is precies te zien wat een toestel nog waard is.

Andere voordelen van het verkopen van een mobiele telefoon zijn het indirect steunen van goede doelen en meewerken aan een beter milieu. Wanneer een consument een telefoon verkoopt aan een opkoper steunt men goede doelen. De verschillende opkopers van mobiele telefoons zijn allemaal aangesloten bij organisaties die voornamelijk doelen steunen in de derde wereld. Gemiddeld wordt 5% van de verkoop waarde gedoneerd aan een goed doel. Dit is voor veel consumenten een reden om hun oude telefoon te verkopen. Aan andere goede reden is het meewerken aan een beter milieu. Telefoons die worden verkocht worden door de bedrijven weer doorverkocht in andere landen waar veel vraag is naar deze toestellen. De telefoons krijgen een tweede leven. Hierdoor hoeven er veel minder telefoons te worden geproduceerd. Toestellen die niet meer werken of waar geen vraag naar is zullen gerecycled. Grondstoffen worden er uitgehaald en hergebruikt. Door het hergebruiken van de grondstoffen zijn er minder grondstoffen nodig voor nieuwe telefoons. Beide punten hebben een zeer positief effect op het milieu.

Veel consumenten denken dat het verkopen van een mobiele telefoon een zeer langdurig en omslachtig proces is. Het tegenovergestelde is waar. Een telefoon verkopen aan één van de verschillende opkopers is erg simpel. Zoek het model op, vul de gegevens in en wacht totdat het bedrijf een envelop of doos opstuurt waar de telefoon in kan worden teruggestuurd. Wanneer het bedrijf de telefoon heeft ontvangen, zal de telefoon worden gecontroleerd. Na de controle zal er tot uitbetaling worden overgegaan. Dit gehele proces duurt ongeveer een week.

(12)

WordPress Themes