Category: overstappen

Jan 07 2015

Van mobiele telefoon naar smartphone

Heb ik een smartphone nodig?

Smartphone betekent eigenlijk niets anders dan slimme telefoon, waarmee je kunt internetten, bellen, sms’en, e-mailen en spelletjes spelen. Kortom, het is eigenlijk een mobiele telefoon waarmee je naast bellen ook volledig van internet gebruik kunt maken. Voorwaarde is dan wel dat je een mobiel internet abonnement afsluit zoals bijvoorbeeld een Onlysim abonnement om van al deze zaken gebruik te kunnen maken.

Wat kan ik met een smartphone?

Tegenwoordig gebruiken mensen hun smartphone bijna als kantoor, hun vrienden, familie en zakenrelaties staan erin, ze maken gebruik van een elektronische agenda die afspraken inplant en een signaal geeft als ze naar een afspraak toe moeten, enz. Vervelend natuurlijk als je smartphone dan gestolen wordt of dat je hem gewoon verliest, maar dat is een ander verhaal. Je kunt je smartphone met een code beveiligen, hoewel tegenwoordig die code wel gekraakt kunnen worden door hackers. Maar een back-up thuis van de gegevens die op je mobiele telefoon staan is wel aan te raden.

Eigenlijk kun je met een smartphone dus alles doen wat je thuis op de laptop of achter de desktop doet. Door de snelheid van mobiel internet is filmpjes kijken in HD ook geen probleem meer, het enige nadeel is wellicht dat het scherm natuurlijk relatief klein is. Dus het schiet niet echt op om bijvoorbeeld een boek of scriptie te schrijven op je smartphone, dat kost gewoon erg veel tijd op die manier. En smartphones hebben natuurlijk in verhouding tot een laptop of desktop veel minder geheugen beschikbaar om echt zware applicaties te kunnen draaien. Maar ook daar zal verandering in komen, want de tijd staat niet stil en de techniek schrijdt voort.

(46)

Jul 22 2014

Overstappen en nummerbehoud

Nummer behouden

Bij het overstappen bieden steeds meer providers in Nederland een extra service aan. Veel providers zorgen er al voor dat het overstappen op een andere provider zonder veel rompslomp mogelijk is. Eén van de grootste nadelen aan overstappen op een andere provider of abonnement, is dat de klant steeds een nieuw nummer krijgt.

Vervolgens moet de klant dan weer al zijn contacten op de hoogte stellen van het nieuwe telefoonnummer. Gelukkig kan dat tegenwoordig een stuk gemakkelijker.

Hetzelfde nummer

De meeste providers werken inmiddels goed met elkaar samen, ondanks dat ze concurrenten zijn. De tijd van dat telefoonnummers expliciet voor één provider werden gereserveerd, is voorbij. Dankzij deze verandering is het bij de meeste providers mogelijk het nummer te behouden. Uit een Gsmwijzer review bleek dat vooral dat bedrijf een lage drempel heeft voor w.b. het overstappen.

De klant krijgt uiteraard wel een nieuwe simkaart toegestuurd. De chip op de simkaart verbindt namelijk de telefoon met de telefoonprovider. Hoewel er wel een nieuwe simkaart en dus ook een nieuw netwerk is, blijft het telefoonnummer wel hetzelfde. Dat voorkomt een hoop onnodige rompslomp.

Kosten overstappen

Bij sommige providers worden kosten in rekening gebracht als de klant het telefoonnummer wil behouden. De kosten moeten meestal meteen bij het afsluiten van het abonnement betaald worden. Deze kosten zijn vaak geschaard onder het onderdeel ‘aansluitkosten’. Meestal zijn de kosten van nummerbehoud erg laag: rond de tien euro, en dat is een eenmalige betaling.

Andere providers vragen helemaal geen vergoeding, en bieden nummerbehoud als een gratis service aan. Het is wel mogelijk dat de klant in de tussentijd heel tijdelijk een ander nummer heeft. Dat komt doordat het niet mogelijk is onmogelijk een telefoonnummer om te zetten naar een ander netwerk. Op die manier blijft de klant echter wel bereikbaar. Het is niet nodig het tijdelijke nummer door te geven aan contactpersonen. Het ingaande nummer is namelijk vaak wel al gekoppeld, maar het uitgaande nummer niet.

(5)

Apr 07 2014

Besparen mobiele kosten

Het jaar 2014 staat in het teken van bezuinigen. Ook op uw mobiele belkosten kunt u bezuinigen. Veel mensen nemen om de 2 jaar een nieuw abonnement met toestel, maar dit kan goedkoper. Met een zogenaamd sim only abonnement belt u stukken goedkoper dan u nu doet.  U krijgt geen nieu toestel maar gebruikt uw oude gsm mits deze sim lock vrij is. Er zijn handige websites waar u kunt controleren of u huidige toestel een sim lock bevat. Als u eenmaal de keuze heft gemaakt voor een sim only abonnement is het lastig door de bomen het bos te vinden en het goedkoopste abonnement te vinden. Op vergelijk sim only kunt u alle aanbieders makkelijk vergelijken en op basis van het aantal minuten en sms dat u verbruikt een keuze maken.

Het aanbod van abonnementen verwisselt maandelijks en deze website houdt alle veranderingen bij. Ook als u nu al gebruik maakt van sim only kan het verstandig zijn om opnieuw een vergelijking te maken. Wie weet kunt u nog enkele tientjes op jaarbasis besparen. Op sommige websites zijn ook losse toestellen verkrijgbaar als u oude toestel kapot is. Ben u een grote beller kies dan voor het pakket van 500 min. Ook als u nu prepaid belt loont het vaak om over te stappen. U heeft al een abonnement vanaf 2,50 euro per maand, daar kan geen prepaid kaart tegenop.

(4)

WordPress Themes