Apr 07 2017

Online TV kijken

TV kijken

Ik heb gebruik gemaakt van de meest recente softwareversies (die gratis te downloaden zijn op www.elgato.com). Op het moment van testen waren dat versie 1.81 van EyeTV en versie 1.6 van EyeHome. Dit is van belang omdat eerdere versies niet helemaal betrouwbaar zijn op OS X (versie 10.4.1).
Over de werking kan ik kort zijn: het heeft het tv-kijken in mijn gezin volledig veranderd. We kijken – met uitzondering van actualiteiten en nieuws – zelden nog naar programma’s wanneer ze worden uitgezonden. Elke avond besteed ik vijf minuten aan het ‘opschonen’ van de nieuw opgenomen programma’s en we kijken ze wanneer het ons uitkomt. Op die manier hoeven we elkaar niet ‘lastig te vallen’ met tv-programma’s die de ander oninteressant vindt en we zijn korter aan het kijken omdat we ‘netto’ programma’s kijken. Alle reclame, bumpers, promo’s en andere onzin is immers al verwijderd. Het programma begint precies wanneer wij dat willen en we kunnen het ook nog eens halverwege op pauze zetten om te gaan plassen als we dat willen, of het halen van snackjes zoals chips, nootjes en frisdrank,

Nadelen

Je zou als nadeel kunnen aanvoeren dat je voor het programmeren van een opname naar de computerkamer moet, maar dat programmeren gaat dan wel zoveel eenvoudiger dan met een video- of dvd-recorder. Bovendien kunt u op uw werk ook even tvtv oproepen en daar aanklikken wat u opgenomen wilt hebben. Thuis kan ik met mijn laptop draadloos het huisnetwerk op om zo aan te klikken wat ik wil. Alleen als ik minder dan een uur van te voren besluit iets op te nemen, moet ik even naar de mediaserver. Dit zorgde ervoor dat ik op mijn werk bezig was om programma’s te verwijderen, misschien niet de ideale plek om de TV voor mijn gezin te regelen. Uiteindelijk hebben als gezin gezamenlijk besloten om iets anders te zoeken. Er moet toch iets zijn, waarmee je programma’s terug kan kijken?

Betere alternatief

TV kijken kan natuurlijk veel makkelijker, en vooral veel goedkoper. Op deze site kan je geheel gratis en zonder enige moeite TV programma’s terugkijken en bewaren. Waarom zoveel moeite doen met het kopen van apparaten, als het veel makkelijker kan? Uiteindelijk heb ik gekozen om programma’s via Telezien.nl te kijken. Op deze site heb je keuze uit honderden, zo niet duizenden programma’s. Ik kan de programma’s gelijk kijken, wanneer ik wil en geheel gratis. Waar wacht u nog op? Klik snel op de link!

(16)

WordPress Themes