Jul 22 2014

E-mail checken in de trein

Wanneer u in de trein zit is er natuurlijk niets zo leuk als even snel uw e-mails controleren of uw status op Facebook updaten. Mensen willen tegenwoordig altijd en overal online kunnen en dat wordt mogelijk gemaakt door het bestaan van het zogenaamde mobiel internet. Het is tegenwoordig dan ook in geen geval meer mogelijk om deze populaire dienst weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld.

Bovenstaande is natuurlijk leuk om te weten, maar hoe werkt dat mobiel internet precies? Wat moet u zich bijvoorbeeld voorstellen van een databundel en heeft de Nederlander eigenlijk wel echt nood aan mobiel internet? Het zijn stuk voor stuk vragen waar we u in dit artikel graag een antwoord op geven.

Databundel

Het is tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk om toegang te krijgen tot het mobiele internet. Er zijn verschillende databundels beschikbaar die er voor zorgen dat het voor iedereen op een interessante manier mogelijk wordt om verbinding te maken met het internet. Als kleine verbruiker kunt u prima uit de voeten met een bundel van zo’n 200MB. Wanneer u een gemiddelde verbruiker bent dan heeft u veelal nood aan bundel met 500MB. Bent u een grootverbruiker, dan zijn de databundels met 1000Mb iets voor u. Daarnaast maken ook steeds meer grootverbruikers gebruik van een databundel met onbeperkt verbruik. Het spreekt voor zich dat, hoe groter het toegestane verbruik is, des te hoger de kostprijs van het abonnement komt te liggen.

Mobiel internet

Er zijn ook vandaag de dag nog steeds mensen die zich afvragen waarom ze nu precies gebruik moeten maken van mobiel internet. Op deze vraag zijn verschillende antwoorden te geven. Mobiel internet maakt het immers mogelijk om waar en wanneer dan ook snel en eenvoudig uw e-mails te controleren. Daarnaast is het ook mogelijk om op deze manier gratis tekstberichten te versturen. Deze tekstberichten worden verstuurd met behulp van een populaire applicatie die we WhatsApp noemen.

Online met sim only

We overdrijven niet wanneer we zeggen dat het sim only met internet abonnement het voor veel meer mensen mogelijk heeft gemaakt om gebruik te maken van mobiel internet. Vroeger was men verplicht om een beroep te doen op een (dure) bundel met een gratis smartphone, maar tegenwoordig is dat gelukkig niet langer het geval. De populariteit van sim only abonnementen nam toe en zo ook het aanbod. Tegenwoordig beschikken haast alle providers wel over dergelijke abonnementen waardoor het zeer eenvoudig mogelijk wordt om op een voordelige manier gebruik te maken van mobiel internet.

(4)

WordPress Themes