Category: abonnement

Apr 21 2016

iPhone zonder abonnement kopen

Als je een iPhone wilt kopen, dan kun je hem met een abonnement nemen. Hier zitten voordelen en nadelen aan welke hier nader toegelicht worden. Ook kun je op internet refurbished iPhone’s kopen. Deze kosten een stuk minder dan de compleet nieuwe iPhone’s en hiermee kun je dus besparen op je aankoop.

iPhone met abonnement

Een iPhone kun je met een abonnement verkrijgen. Het grote voordeel hiervan is dat je dan je toestel ‘gratis’ krijgt, tenminste, zo wordt het voorgelegd. In feite betaal je natuurlijk wel voor je toestel. De abonnementsprijzen liggen veel hoger als je deze in combinatie met een telefoon neemt dan wanneer je een los abonnement zou afnemen. Nu is het wel zo dat je dan niet in één keer een grote uitgave hoeft te doen.

Losse iPhone kopen

Het kopen van een losse iPhone houdt dus in dat je een hoge prijs betaalt voor je toestel. Deze kun je wel combineren met een beltegoedkaart of sim-only abonnement. Hierdoor betaal je maandelijks een lager bedrag. Dit is natuurlijk een voordeel als je een lager maandinkomen hebt. De prijzen van een iPhone liggen echter vrij hoog. Ook als je een wat ouder model kiest betaal je nog fors voor een nieuw toestel.

Waarom een los toestel kopen

Als je nog een lopend abonnement hebt dan zul je al snel eerder voor een losse iPhone gaan dan een combinatie met nog een iPhone. Dit kan bijvoorbeeld als je telefoon gestolen is, of hij is kapot en je hebt geen garantie of verzekering.

iPhone kopen

Een iPhone kopen kun je makkelijk online doen. Kijk ook eens naar een refurbished iPhone ipv een hele nieuwe. Bij een refurbished iPhone zijn de belangrijkste onderdelen ( accu, behuizing, scherm) vervangen voor een nieuw exemplaar. Hierdoor zijn ze zo goed als nieuw. Echter de prijs ligt een stuk lager dan bij een heel nieuw toestel.

(37)

Sep 21 2015

Simonlypro vindt best bijpassende abonnementen

Het komt steeds vaker voor dat telecomgebruikers kiezen voor een sim only abonnement. De prijzen zijn lager, de bundels flexibeler en steeds vaker zijn telecomgebruikers in het bezit van een , wellicht ouder, maar goed te gebruiken smartphone. Gewone abonnementen waarbij je een nieuwe telefoon krijgt, zijn dan overbodig. En met sim only valt er veel geld te besparen. Er zijn al sim only abonnementen vanaf twee euro per maand af te sluiten. Dit is echter niet bij iedere provider het geval.

Prijsverschillen
De prijsverschillen tussen abonnementen, maar ook tussen providers is erg groot. De providers die al langer bestaan en in beginsel niet direct zijn gestart om sim only te verkopen, bieden vaak duurdere sim only abonnementen vergeleken speciale sim only aanbieders. Voorbeelden van echte sim only prijsstunters, zijn YouFone, Simyo, Tele2, Telfort en Ben. Bij deze providers is het al mogelijk om een sim only abonnement af te sluiten vanaf 2 euro per maand. De gebruiker kan met dit abonnement wel slechts 50 minuten bellen of 50 sms’jes sturen.

Nederlandse netwerken
Alle Nederlandse providers kunnen gebruik maken van drie netwerken. Namelijk het KPN netwerk waarvan Hi, YouFone, Simyo en Telfort hun verbindingen aanbieden. Het Vodafone netwerk waaronder de providers Sizz, Vodafone en hollandsnieuwe vallen en ten slotte het T-Mobile netwerk. T-mobile, Ben, Simpel en Tele2 maken gebruik van dit netwerk. Veelal wordt KPN als beste netwerk gezien omdat deze gemiddeld gezien, over heel Nederland verspreid, goed bereik te behalen is.

Abonnement vinden
Om het juiste abonnement te kiezen, is het verstandig om goed te vergelijken. Op Simonlypro.nl kan de bezoeker makkelijk vergelijken door met enkele clicks aan te geven wat voor abonnement er gezocht wordt. Vervolgens wordt er een pagina weergegeven met de best bijpassende abonnementen. De website toont prijzen, beoordelingen en voor- en nadelen van ieder abonnement. Zo wordt uw zoektocht naar een sim only abonnement een stuk sneller.

(18)

Jul 22 2014

Nieuw abonnement gevonden?

Als blijkt dat een normaal abonnement veel duurder is dan een sim only abonnement, kun je ervoor kiezen aan het eind van het abonnement over te stappen op sim only. In dat geval moet het oude abonnement bij de oude provider opgezegd worden. Let wel: niet iedere provider ondersteunt het maandelijks opzeggen. Kijk voor het opzeggen in het contract van de telefoonprovider om het opzegtermijn te vinden. Wanneer een klant te vroeg  opzegt, mogen telefoonproviders dit zien als contractbreuk. Daardoor mogen providers een flinke hoeveelheid extra kosten in rekening brengen.

Gemakkelijk overstappen

Als het abonnement bijna afgelopen is, is het overstappen gemakkelijker dan vroeger. Tegenwoordig doen providers er alles aan om nieuwe klanten te vergaren. Dat kan door een extra service aan te bieden: de overstapservice. Vroeger vroegen providers geld voor dit extra stukje service. Tegenwoordig is de overstapservice in de meeste gevallen gratis.

De overstapservice is een gemakkelijk, gratis service geworden. De klant kan alle informatie over het oude abonnement doorsturen naar de nieuwe provider. Deze zorgt er dan voor dat het abonnement gemakkelijk wordt opgezegd. Als nieuwe klant hoef je zelf dus amper de papierwinkel te doorlopen.

Nummerbehoud

Dankzij een goede samenwerking tussen de drie grootste netwerken in Nederland (KPN, Vodafone en T-Mobile), is het vaak mogelijk over te stappen zonder het nummer kwijt te raken. Steeds minder vaak worden nummers uitdrukkelijk aan een provider toegekend. Je krijgt wel een nieuwe simkaart van de nieuwe provider, maar het nummer blijft dus hetzelfde. Dat voorkomt dat de nieuwe klant weer zijn contacten op de hoogte moet stellen van nieuwe telefoonnummers.

Bij sommige providers is het aanvragen van nummerbehoud gratis. Andere providers vragen een redelijk klein bedrag voor het behouden van het telefoonnummer.

(28)

Jul 22 2014

Mobiele telefoon abonnement: waar op letten?

Indien u een mobiel abonnement wilt afsluiten zijn er een aantal zaken waar u het beste op kan letten:

  • Wat zijn de kosten van het mobiele telefoon abonnement? De kosten zijn doorgaans afhankelijk van de abonnement specificaties (aantal belminuten, internetbundel en aantal SMS-berichten).
  • Hoe lang loopt het contract? Doorgaans is de looptijd van een mobiel abonnement 1 of 2 jaar. Er zijn echter ook aanbieders die telefoon abonnementen aanbieden die maandelijks opzegbaar zijn.
  • Is de helpdesk gratis? Vaak werken telecomaanbieders met dure telefonische helpdesks waarvoor u a snel enkele euro’s kwijt bent voor een paar minuten.
  • Is de telecomaanbieder betrouwbaar? In Nederland zijn betrouwbare bekende grote spelers ook kleinere spelers actief. Indien u overweegt een onbekende telecomaanbieder te nemen, kijkt u dan even rond op internet of de betreffende telecomaanbieder betrouwbaar is.
  • Wilt u een abonnement met telefoon of wilt u een sim-only abonnement? Met een sim only-abonnement krijgt u geen telefoon en moet u voor een eigen telefoon zorgen. Doorgaans is een sim-only abonnement wel aanzienlijk goedkoper dan een telefoon abonnement met telefoon. Heeft u een hele oude telefoon of nog geen telefoon? Dan kunt u mogelijk het beste zelf een nieuwe telefoon aanschaffen of een abonnement met telefoon nemen.

(11)

Apr 07 2014

Besparen mobiele kosten

Het jaar 2014 staat in het teken van bezuinigen. Ook op uw mobiele belkosten kunt u bezuinigen. Veel mensen nemen om de 2 jaar een nieuw abonnement met toestel, maar dit kan goedkoper. Met een zogenaamd sim only abonnement belt u stukken goedkoper dan u nu doet.  U krijgt geen nieu toestel maar gebruikt uw oude gsm mits deze sim lock vrij is. Er zijn handige websites waar u kunt controleren of u huidige toestel een sim lock bevat. Als u eenmaal de keuze heft gemaakt voor een sim only abonnement is het lastig door de bomen het bos te vinden en het goedkoopste abonnement te vinden. Op vergelijk sim only kunt u alle aanbieders makkelijk vergelijken en op basis van het aantal minuten en sms dat u verbruikt een keuze maken.

Het aanbod van abonnementen verwisselt maandelijks en deze website houdt alle veranderingen bij. Ook als u nu al gebruik maakt van sim only kan het verstandig zijn om opnieuw een vergelijking te maken. Wie weet kunt u nog enkele tientjes op jaarbasis besparen. Op sommige websites zijn ook losse toestellen verkrijgbaar als u oude toestel kapot is. Ben u een grote beller kies dan voor het pakket van 500 min. Ook als u nu prepaid belt loont het vaak om over te stappen. U heeft al een abonnement vanaf 2,50 euro per maand, daar kan geen prepaid kaart tegenop.

(4)

WordPress Themes